Gewapende NDP'er gebruikt dienstauto voor politieke doeleinden

Gewapende NDP’er gebruikt dienstauto voor politieke doeleinden

Twee filmpjes waarin te zien is dat een NDP’er vlaggen van politiek partijen weghaalt bij woningen, hebben de tongen in Suriname flink los gemaakt zondag. Het zou gaan om de NDP’er Boy Guardiola, die ook voorzitter van het Nationaal advies- en monitoringsorgaan ontwikkeling hennepteelt en voorzitter van de commissie Vuilverbrandingsovens is.

In de filmpjes is te zien dat Guardiola een vlag van de VHP en eentje van de NPS weghaalt bij twee woningen. Volgens NDP’ers zou hij dat op verzoek van de bewoners hebben gedaan in ruil voor wat NDP promotie materiaal.

Het is bekend dat de NDP op plekken waar vlagen van politiek rivalen staan, bewoners overhaalt om die weg te halen en de NDP vlag te plaatsen. Soms in de vorm van druk, maar soms ook voor een geldbedrag of in dit geval wat t-shirts.

Wat echter opvalt aan deze actie is dat er een dienstauto van de Surinaamse overheid hiervoor zou worden gebruikt. Het gaat om een zwarte SsangYong Musso. Ook is even te zien dat de man een wapendrager is (foto onder).

Volgens het Mofokoranti circuit zou de man werkzaam zijn bij het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *