Mogelijke Coronavirus gevallen omgeving Stoelmanseiland

Mogelijke Coronavirus gevallen omgeving Stoelmanseiland

Sinds gisteren gaan er in Suriname berichten rond dat er in de omgeving van Stoelmanseiland dorpelingen ineens ziek zijn geworden. Het vermoeden bestaat dat er sprake zou zijn van besmetting met het coronavirus.

Besmette personen zouden vanuit dorpen in Frans-Guyana overgestoken zijn naar dat gebied. Om dit uit te zoeken is een team van volksgezondheid naar het gebied gevlogen. Daar zal onderzocht worden of er inderdaad sprake is van COVID-19.

Stoelmanseiland is een eiland in de binnenlanden van Suriname, in het ressort Tapanahoni in het oosten van het district Sipaliwini. Het is gelegen op het punt waar de rivieren Tapanahoni en Lawa samenvloeien in de Marowijne, die tevens de grensrivier met Frans-Guyana vormt.

In Paramaribo is er vandaag weer een persconferentie van het Nationaal COVID-19 Management Team (NCMT). Wellicht dat daar duidelijk wordt wat er aan de hand is.

UPDATE: Tijdens de persconferentie is aangegeven dat er vandaag 12 positieve gevallen zijn vastgesteld te Grand Santi vlakbij de Surinaamse grens en niet ver van Stoelmanseiland. Om de situatie in kaart te brengen zijn er manschappen van het NCCR en DNV daar naartoe gestuurd.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *