Worden de verkiezingen in Suriname uitgesteld?

Momenteel gonst het van de geruchten dat de verkiezingen in Suriname, die maandag 25 mei aanstaande worden gehouden, worden uitgesteld. De geruchten zijn zo hardnekkig dat VHP-voorzitter Chan Santokhi vandaag hierop heeft gereageerd.

Santokhi bevestigd dat er ruis is over het uitstellen van de verkiezingen. Maar zijn partij is absoluut geen voorstander van uitstel, want hoe langer deze NDP regering aanzit, hoe funester het is voor het land zei de politicus tegen Starnieuws

De organisatie van de verkiezingen, die in handen is van de regering gevormd door de NDP, is een behoorlijke puinhoop. Een week geleden zei mr. Jennifer van Dijk – Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), dat ze nog nooit eerder zo een slecht georganiseerde voorbereiding voor de verkiezing heeft meegemaakt.

Ze overwoog zelfs om de werkzaamheden te stoppen. Nu zijn daar ook nog de Covid-19 maatregelen bijgekomen. “Als de regering de verkiezing wil uitstellen, heeft ze andere motieven. Het heeft niks te maken met Covid” aldus Santokhi.

Hij doelt volgens sommigen op het feit dat de NDP er een potje van gemaakt heeft en er nu slecht voor staat. De partij van Bouterse heeft daarom baat bij uitstel van de verkiezingen.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *